Cafeneaua de lux
Admin Ovidiu
Lista Forumurilor Pe Tematici
Cafeneaua de lux | Reguli | Inregistrare | Login

POZE CAFENEAUA DE LUX

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Tanya321 la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Giurgiu
cauta Barbat
24 - 63 ani
Cafeneaua de lux / Sport / Steaua mai are un singur pas pana la finala Cupei UEFA  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Ovidiu
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 8044


Steaua mai are un singur pas pana la finala Cupei UEFA
Invingatoarea lui Chelsea da piept cu «Barcelona Estului»
20.04.2006 
Astazi, de la ora 20.45, pe Stadionul «National», Steaua o intalneste pe Middlesbrough, in prima mansa a semifinalelor Cupei UEFA. Englezii au venit la Bucuresti fara una dintre vedetele lor, Mark Viduka. 

Astazi, de la ora 20.45, pe Stadionul „National“, Steaua o intalneste pe Middlesbrough, in prima mansa a semifinalelor Cupei UEFA. Supranumita „Barcelona Estului“, echipa noastra mai are de trecut un singur obstacol pana la finala (a treia in istoria clubului), reprezentat de echipa care a invins-o cu 3-0 pe Chelsea, acum doua luni.

Dupa ce au fost invinsi, pe teren propriu, de Steaua, in „16-imile“ Cupei UEFA, olandezii de la Heereveen au numit echipa din Ghencea „Barcelona Estului“. Astazi, „ros-albastrii“ intalnesc pe Middlesbrough, echipa care a invins-o cu 3-0 pe Chelsea, „victima“ adevaratei Barcelona din sferturile de finala ale Ligii Campionilor.


Romania este foarte aproape de a avea, dupa 17 ani, o reprezentanta intr-o finala de cupa europeana. Steaua este creditata cu prima sansa la calificare de catre „romanul“ Cristi Chivu, jucator care a intalnit-o pe Middlesbrough in optimile de finala ale competitiei. Cheia calificarii va sta in modul in care fundasii Stelei ii vor bloca pe atacantii adversi. Ramane de vazut cine va fi desemnat de Olaroiu sa il marcheze pe Jimmy Floyd Hasselbaink, jucatorul de 34 de ani trecand printr-una dintre cele mai prolifice perioade ale carierei. Din fericire, in cealalta jumatate de teren, Dica si Oprita vor avea de-a face cu o aparare destul de nesigura, cu adversari rudimentari, dar puternici.

Un atu al Stelei e reprezentat de faptul ca „militarii“ s-au odihnit in acest week-end, in timp ce Middlesbrough a jucat cu West Ham (2-0) cu 72 de ore inainte de startul meciului de astazi. De altfel, formatia englezeasca a jucat 17 meciuri in plus fata de Steaua in acest sezon, dar nici nu trebuie omis faptul ca au un lot de 35 de jucatori.

Cosmin Olaroiu:
«Am muncit si am suferit foarte mult ca sa ajungem aici. Sper sa luam o optiune importanta pentru partida retur, deoarece englezii sunt redutabili pe teren propriu. Suntem constienti de ceea ce ne asteapta.
Ne-ar conveni o victorie fara gol primit».

Capitala este, astazi, sub teroarea ploii si a celebrilor «hooligans»

Masurile de securitate vor fi asigurate de 2.000 de jandarmi din cadrul Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei si de Gruparile Mobile de Jandarmi Ploiesti si Brasov. Zona arenei va fi survolata de elicoptere ale Unitatii Operative de Aviatie a Ministerului de Interne.

Pe langa jandarmi, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a anuntat ca in zona Stadionului National vor patrula 700 de politisti de siguranta publica, investigatii criminale si politie rutiera. La actiune vor lua parte si 116 studenti ai Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza“, dar si opt echipaje ale Serviciului de Politie pentru Interventie Rapida.

Fortele de ordine vor urmari prevenirea furturilor, înselaciunilor si acostarilor de persoane, dar si fluidizarea traficului rutier si pietonal în zona stadionului si pe arterele de circulatie.

Agentii economici care îsi desfasoara activitatea în zona stadionului vor fi atentionati ca, incepand cu ora 12.00, sa nu mai comercializeze bauturi alcoolice.

Accesul spectatorilor pe stadion va fi permis începând cu ora 16.30. De la aceeasi ora, traficul rutier pe Str. Maior Coravu si pe Bdul Pierre de Coubertin va fi deviat. Totodata, de la ora 16.30, circulatia mijloacelor de transport public va fi închisa pe strada Vatra Luminoasa.

Suporterii Stelei vor fi dispusi în Tribuna a II-a, Peluza a II-a si în sectoarele 41-44 ale Peluzei I, accesul lor în stadion urmând sa se faca prin toate portile de acces. Fanii englezi vor lua loc în sectoarele 1-4 ale Tribunei I si vor avea acces pe arena prin aleea dinspre Str. Toni Bulandra (Depoul RATB Vatra Luminoasa).

Recuzita galeriilor poate fi formata din bannere, stegulete, fulare, esarfe si confetti. Este interzis accesul cu obiecte contondente, petarde, fumigene, artificii, substante iritant-lacrimogene, bauturi alcoolice, bannere cu continut obscen, incitator la violenta, rasist sau xenofob, a persoanelor turbulente si a celor aflate sub influenta alcoolului sau a substantelor halucinogene.

Fanii lui «Boro» sunt primii la bautura
Reprezentantii Politiei engleze i-au atentionat pe omologii lor romani ca sustinatorii lui Middlesbrough sunt pe primul loc într-un clasament al consumului de alcool. Ei au creat probleme, in aceasta editie a Cupei UEFA, atat la Roma, cat si la Basel, astfel ca fortele noastre de ordine sunt in alerta maxima. De fapt, cei 2.200 de fani ai lui Middlesbrough au fost monitorizati înca din Anglia, iar celor care au interdictie pe stadioane li s-au retinut pasapoartele de saptamana trecuta. Directorul executiv al Stelei, Valeriu Argaseala, a mentionat ca englezilor nu li se poate interzice sa consume alcool: „Asa fac ei la meciuri, beau, dar in cazul în care exista suporteri în stare avansata de ebrietate, li se va interzice accesul în stadion. Vor fi retinuti la porti, iar recomandarea noastra e sa vada meciul la sectiile de politie“.

UEFA ii filmeaza pe «ros-albastri»
Forul fotbalistic european a anuntat FRF inca de acum doua saptamani ca va trimite o echipa speciala în România pentru a filma modul de organizare si masurile de securitate de la meciul cu Middlesbrough. „Fortele de ordine au fost foarte apreciate de UEFA la confruntarile precedente, România a devenit un model si ne vor da ca exemplu celorlalte tari“, a declarat Daniel Georgescu, directorul general al DGJB. El a fost completat de Valeriu Argaseala: „UEFA ne-a anuntat ca o echipa va veni special sa filmeze comportamentul suporterilor, imaginile urmând sa fie folosite pentru întâlnirile de la nivel european“.

Palmaresul direct este net de partea echipei noastre

STEAUA
Divizia A: 22 de titluri de campioana
Cupa Romåniei: 20 de trofee
Supercupa Romåniei: 4 trofee
Cupa Campionilor Europeni: castigatoare a trofeului in 1986, finalista in 1989 si semifinalista in 1988
Supercupa Europei: detinatoare a trofeului in 1987
Cupa Intercontinentala: finalista in 1986

MIDDLESBROUGH
Premier League: un loc 3 in 1914
Cupa Angliei: finalista in 1997
Cupa Ligii Angliei: castigatoare in 2004 si finalista in 1997 si 1998.

Anglia ne domina, insa, la nivel de club

Palmares România - Anglia la nivelul formatiilor de club: 39    7    7    25    30-70

Englezii ne-au eliminat de 15 ori în cupele europene (de cinci ori în Cupa Campionilor Europeni, de trei ori în Cupa Cupelor si de sapte ori în Cupa UEFA), în timp ce echipele românesti au depasit de patru ori formatii din Anglia, de fiecare data în Cupa UEFA.

Steaua a întâlnit de patru ori formatii din Anglia, reusind de doua ori calificarea în faza urmatoare. Primul meci a fost în sezonul 1997-1998, în turul trei al Cupei UEFA, atunci când Steaua a fost eliminata de Aston Villa (2-1 acasa si 0-2 în deplasare). A doua întâlnire a avut loc în turul doi al Cupei UEFA, sezonul 1999-2000, Steaua trecând de West Ham United (2-0 pe teren propriu si 0-0 în deplasare).

În sezonul 2003-2004, Steaua a trecut, în primul tur al Cupei UEFA, dupa 1-0 acasa si 1-1 în deplasare, de Southampton, dar a fost eliminata de Liverpool în faza urmatoare a competitiei, 1-1 la Bucuresti si 0-1 în Anglia.

Alexandru Traciuc, Victor Partan

Sursa:Gardianul


_______________________________________
[

pus acum 18 ani
   
cafinutza
Vizitator



pe ce post o sa fie transmis returul??!!

pus acum 18 ani
   
Ovidiu
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 8044
chiar ca nu stiu si daca vom ajunge in finala ? cred ca plec sa vad meciul in olanda

_______________________________________
[

pus acum 18 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la