Cafeneaua de lux
Admin Ovidiu
Lista Forumurilor Pe Tematici
Cafeneaua de lux | Reguli | Inregistrare | Login

POZE CAFENEAUA DE LUX

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
AlexandraPopa la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 39 ani
Cafeneaua de lux / Alina Gheorghe Miss Bikini World Model Malta 2005 ! / MARIA BASESCU A PUS PICIORUL IN PRAG:  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Ovidiu
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 8044


MARIA BASESCU A PUS PICIORUL IN PRAG:
OPERATI-L LA VIENA!
Autor: DANIEL GORGONARU


Exasperata de discutiile prelungite ale medicilor romani si de presiunile presei, sotia presedintelui a insistat ca Traian Basescu sa se opereze la Viena.




Principala disputa care a deranjat-o pe Maria Basescu, spun surse din apropierea familiei, a fost cea legata de modul in care se va face intervenetia chirurgicala asupra presedintelui: clasica, cu bisturiul, sau cu laparoscopul.



BISTURIU SAU LAPAROSCOP

Practic singura unitate spitaliceasca din Romania care are in dotare laparoscop este Spitalul Bagdasar-Arseni, fapt confirmat si de ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu, dar acest spital nu oferea conditiile necesare securitatii presedintelui. Celelalte doua spitale pregatite, Elias si Municipal, puteau opera hernia de disc prin metoda clasica, doar cu bisturiul, fapt ce nu a convenit familiei, si in special doamnei Basescu, din cauza timpului mai indelungat de recuperare si a riscurilor mai mari de aparitie a unor complicatii.



MULT MAI GRAV

Un alt fapt care a contribuit la decizia interventiei in clinica vieneza a fost agravarea starii de sanatate a presedintelui, care, conform unor surse, nu mai putea sa-si miste picioarele. Ministrul Nicolaescu a afirmat ieri, pe postul public de radio, ca timpul nu a fost un aliat al lui Basescu: "Singura echipa care putea sa faca o asemenea operatie fara nici un fel de risc pentru presedintele Romaniei ar fi trebuit sa fie o echipa care sa functioneze la Spitalul Bagdasar-Arseni, formata din doctorii Exergian si Ciubotaru. Din pacate, ei au fost o zi intreaga in activitate si nu aveau capacitatea sa intre imediat in operatie". Pozitia ministrului a fost sustinuta, spun surse din apropierea presedintelui, si de neurochirurgul Florin Exergian, fapt ce a contat in decizia de a se pleca la Viena.



OPERATIA, PLATITA DE FAMILIE

"Operatia a decurs in limite normale, fara incidente intra si post-operatorii", a spus purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Adriana Saftoiu, care a precizat ca interventia chirurgicala va fi platita de familie. Saftoiu a spus ca interventia chirurgicala a durat doua ore si patruzeci si cinci de minute, fapt care confirma ca situatia in care se afla presedintele era mai grava decat s-a presupus. Majoritatea specialistilor romani declarasera cu o zi in urma ca operatia dureaza, in mod normal, maximum doua ore. Saftoiu a adaugat, de asemenea, ca presedintele nu resimte dureri in urma interventiei si ca, probabil, va mai ramane in clinica inca o saptamana, pentru supraveghere.



UNUL DINTRE CELE MAI MARI SPITALE DIN EUROPA

Operatia a fost realizata de catre profesorul universitar doctor Engelbert Knosp ajutat de o echipa de anestezisti condusa de profesorul doctor Michael Zimpfer. Cei doi specialisti sunt sefi ai unor clinici din spitalului Allgemeines Krankenhaus din Viena, unitate ce dispune de 1.574 de medici si 2.784 de asistente medicale specializate. Conform site-ului spitalului, taxa oficiala pentru spitalizare per pacient si per zi este de 730 de euro, iar pentru cetatenii straini este de 978 de euro. Datele din 2005 indica faptul ca AKH a efectuat 197 de transplanturi de ficat, 67 de ficat, 26 de inima, 81 de plamani, trei de pancreas si 157 de maduva osoasa. Spitalul are o suprafata de 345.000 de metri patrati si 2.200 de paturi.



ROMANIA, CONDUSA DE LA VIENA

Adriana Saftoiu a anuntat ca presedintele isi poate desfasura in conditii optime activitatea de sef al statului, in salonul lui fiind amenajat un mini-birou. Aici i-au fost montate liniile telefonice operative si i s-a asigurat un curier special.
Profesorul dr Michael Zimpfer este directorul clinicii private Rudolfinerhaus din spitalul vienez. Zimpfer l-a tratat si pe presedintele ucrainean Victor Iuscenko, fiind medicul care a descoperit ca liderul de la Kiev fusese otravit cu dioxina (D.A.)



VACAROIU A REFUZAT FUNCTIA SUPREMA

Presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu a declarat ieri ca Traian Basescu l-a sunat luni noaptea, cand a ajuns la Viena, si l-a intrebat daca este de acord sa fie presedinte interimar, timp de cateva ore. "I-am explicat ca un astfel de demers, extrem de complicat, nu-si are rostul pentru un timp atat de scurt", a spus Vacaroiu. El a remarcat ca presedintele avea "putin tonul mai scazut", pentru ca, "atunci cand te duci la cutit, ai emotii".



OPRESCU SI NICOLAESCU S-AU BATUT PE BASESCU

Imbolnavirea presedintelui a readus la suprafata conflictul dintre ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu si directorul spitalelor Elias si Municipal, Sorin Oprescu.
In prima faza a evenimentelor desfasurate luni, Sorin Oprescu a preluat initiativa in ceea ce-l priveste pe pacientul Traian Basescu. Faptul s-a datorat si calitatii lui de sef al celor doua unitati, Elias si Municipal, aceste spitale fiind destinate demnitarilor romani, conform legii CSAT. Senatorul PSD a declarat ca aceste doua unitati spitalicesti sunt pregatite pentru a efectua interventia chirurgicala necesara presedintelui. Situatia s-a rasturnat in momentul in care a intervenit ministrul sanatatii. Acesta a infiintat o comisie care a reexaminat starea de sanatate a lui Traian Basescu si a readus in discutie posibilitatea plecarii la Viena, pentru interventia chirurgicala. Solutie care a fost acceptata in cele din urma de presedinte si familia acestuia.



PIERDE SAU NU VOTURI

Decizia sefului statului de a se opera in strainatate este una "nefericita", care ar putea sa-i afecteze scorul electoral, apreciaza analistul politic Bogdan Teodorescu. "Probabil ca nationalismul se opreste cand e vorba de propria sanatate", isi explica acesta gestul prezidential. El subliniaza totusi ca "pierderea pe aceste chestiuni" nu poate fi foarte mare pentru un personaj de tipul lui Basescu, mai ales daca vor fi explicate corect argumentele care au stat la baza acestei decizii, atragand atentia ca pana acum au existat prea multe "cacaieli" in comunicarea situatiei.



"O SOLUTIE RATIONALA"

Omul politic Traian Basescu nu va avea de pierdut puncte electorale, deoarece alegatorii au alte motive pentru care-l voteaza, sustine Zoe Petre, analist politic. In opinia ei, alegerea presedintelui a fost "o solutie rationala", precizand ca metoda de operare din Romania presupunea o recuperarea indelungata, ori "un sef de stat nu poate fi indispensabil trei-patru saptamani". Mai mult, Petre considera ca "in Romania doctorii sunt excelenti, conditiile sunt proaste", amintind de "toaleta de la capatul coridorului". "Sigur, un sef de stat ar trebui sa si le asume, dar nu chiar pana in carnea si oasele proprii", a punctat aceasta. (N.G.)

Sursa:Ziarul

_______________________________________
[

pus acum 18 ani
   
cafinutza
Vizitator



daca dadea ortu' popii ce ne faceam??!!

pus acum 17 ani
   
Ovidiu
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 8044
Pai nu se maiude de el e inca in Austria ?

_______________________________________
[

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la