Cafeneaua de lux
Admin Ovidiu
Lista Forumurilor Pe Tematici
Cafeneaua de lux | Reguli | Inregistrare | Login

POZE CAFENEAUA DE LUX

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Pisii Profile
Femeie
24 ani
Ialomita
cauta Barbat
24 - 44 ani
Cafeneaua de lux / Teste diferite da click pe unul ! / testele de IQ  
Autor
Mesaj Pagini: 1
cafinutza
Vizitator



SEMNIFICATIA IQ
Coeficientul inteligentei-IQ - este un numar general ce arata capacitatea de gandire a omului, abilitatea sa in solutionarea problemelor. Un IQ de 100 arata o inteligenta generala medie. Majoritatea psihologilor sustin ca un coeficient normal se situeaza intre 95 si 105 puncte. Deoarece este greu de masurat cu exactitate maxima IQ, testele lasa o marja de eroare de 5 puncte. Rezultatul testului poate fi influentat de foarte multe elemente. Oboseala, boala, lipsa concentratiei pot scadea coeficientul inteligentei. Sunt multe calitati la care nu se refera coeficientul inteligentei. De exemplu: talentul la muzica, la cantat, la desen, indemanarea sau alte calitati. Cu toate acestea IQ este un important instrument al determinarii capacitatii de gandire si solutionare a problemelor. Este un element util in viata de zi cu zi.


pus acum 17 ani
   
cafinutza
Vizitator



Britanicii ne bat la creier



Românii sunt cotaţi printre ultimii într-un clasament care doreşte să reflecte coeficientul de inteligenţă al popoarelor europene. Profesorul de la Universitatea din Ulster care a realizat topul i-a cocoţat pe primul loc pe germani.

Nemţii au cel mai ridicat coeficient al IQ-ului, 107, în timp ce sârbii par a fi lanterna roşie a acestui clasament. România se află şi ea spre coadă, cu cele 94 de puncte, fiind poziţionată pe antepenultimul loc. ÃŽn spatele nostru mai figurează Turcia (90) şi Serbia (89).

Germania „über alles“

Topul este dominat de Germania şi Olanda, cu scoruri egale, şi Polonia, care are 106. Clasamentul îi aparţine lui Richard Lynn, profesor la Universitatea din Ulster, Irlanda de Nord, care a mai stârnit controverse şi anul trecut când a clamat că bărbaţii sunt mai inteligenţi decât femeile, care deţin în medie cu cinci puncte mai puţin la scorul coeficientului de inteligenţă. Marea Britanie, ţara sa de origine, s-a poziţionat abia pe locul opt, cu 100 de puncte la IQ, în timp ce rivalii lor istorici, francezii, au venit cumulat 94 de puncte şi s-au clasat abia pe locul 19, poziţie similară cu bulgarii şi românii.

Sudul are mintea odihnită

Cea mai mare parte din ţările din prima jumătate a topului sunt nordice. Explicaţia profesorului Lynn este că oamenii care trăiesc în mediile mai reci şi mai aspre din Europa Centrală şi de Nord au creiere mai dezvoltate decât cei din ţările cu climat mai cald. Mărimea medie a creierului este de 1.320 centimetri cubi în Europa Centrală şi de Nord, în timp ce în Europa de Sud aceasta este de 1.312 centrimetri cubi. „În trecut, oamenii din zonele nordice au fost nevoiţi să supravieţuiască în timpul iernilor aspre când nu existau plante comestibile, fiind obligaţi să vâneze animale mari. Dieta are principala influenţă asupra IQ-ului, iar oamenii din sud-est au beneficiat de mai puţine proteine, minerale, vitamine din carne. De aceea, creierul lor s-a dezvoltat mai puţin“, a declarat Lynn pentru „The Times“. Un coeficient de inteligenţă „normal“ este cuprins între 85 şi 115 puncte, în timp ce supradotaţii bat dincolo de 145 de puncte.

„Test cu tentă rasistă“

„Testele IQ verifică un anumit tip de inteligenţă, cea abstractă. Deja de câteva decenii se evaluează diferite stiluri cognitive. Studiul nu relevă în nici un caz un nivel cognitiv, ci mai mult un anumit tip de cognitivitate“, spune antropologul Vintilă Mihăilescu. Şi psihiatrul Mugur Ciumageanu pune fenomenul inteligenţei „într-o grilă mai abstractă“ decât o face britanicul: „Acest coeficient nu mai este de mult folosit ca un instrument de discriminare în privinţa inteligenţei unei persoane. IQ-ul vorbeşte strict despre performanţa academică şi nu spune nimic despre competenţele reale. Cineva cu un IQ mai mic se poate descurca cu succes în viaţă, în timp ce o persoană cu un IQ ridicat poate avea o serie de probleme emoţionale“. El mai susţine că un coeficient de inteligenţă poate fi chiar ridicat cu ajutorul educaţiei. Psihologul Viorel Prelici crede chiar că teoria lui Lynn are „o uşoară tentă rasistă“: „Nu există o diferenţă semnificativă între IQ-ul diferitelor naţiuni. Depinde foarte mult de tipul de inteligenţă care este explorată: poate fi unul saturat de elemente intelectuale“.

Epicentrul controverselor

ÃŽncă din anii ’90 profesorul Richard Lynn a fost o ţintă predilectă a atacurilor. Cea mai frecventă acuzaţie privea lipsa de corectitudine a măsurătorilor şi defectele metodologiei. Afirmaţia că albii ar fi mai inteligenţi decât negrii a suscitat un tsunami de controverse. „Scientific American“ l-a blamat pentru excluderea din bibliografie a unui test la a cărui rezolvare performanţele negrilor nu difereau de cele ale albilor. ÃŽn 2005, pe când Lynn şi Dr. Paul Irwing anunţau că bărbaţii sunt mai inteligenţi decât femeile, revista „Nature“ a replicat cu un material ce reunea opiniile mai multor experţi. De exemplu, Dr. Steve Blinkhorn a calificat studiul celor doi drept „o porcărie, pur şi simplu“, un termen rarisim în revistele de ştiinţă. Principalul cap de acuzare era faptul că cei doi aleseseră să ignore numeroase studii care demonstrau că nu există diferenţe de IQ între sexe.


pus acum 17 ani
   
Ovidiu
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 8044
Pai IQ-ul a devenit un test  rasial ? care-i definitia IQ-ului ?

_______________________________________
[

pus acum 17 ani
   
cafinutza
Vizitator



definitia iq-ul este pusa chiar la inceput..diferentele de IQ ce apar intre persoane de diferite nationalitati sau rase pot duce la discriminare..

pus acum 17 ani
   
Ovidiu
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 8044
Eu stiam ca definitia este capacitatea omului de a rezolva si de a se acomoda la un timp cat mai scurt nu cred ca are vre-o legatura cu nationalitate, dar o sa cercetez

_______________________________________
[

pus acum 17 ani
   
extremezone
Master

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 88
   

_______________________________________


Make from 50 and 100 $ online money with (keep premium refferer to earn more cash and bonus pack's)

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la